Atölyede Tanıtılacak Dijital Araç(lar): Wordwall, Mentimeter ve Storybird
Atölye Hangi Ders Bağlamında Kurgulandı: Türkçe
Atölye İçeriği:
• Katılımcılar, Mentimeter aracı ile derse başlarken öğrencinin hazır bulunuşluğunun nasıl ölçüldüğünü gözlemleyebilecek, böylece “öteki” kavramını irdeleyen metnin işlenmesi sürecinde öğrencilerin aktif katılımının nasıl sağlandığını, sınıf ve kişi bazında yönelimlerinin nasıl ölçüldüğünü, elde edilen verilerle dersin akışının nasıl değiştirilebileceğini, sürece katılarak deneyimleyebilecektir. Ayrıca, dijital ortamda dikkati çabuk dağılan öğrencilerin ilgisinin nasıl canlı tutulabileceği ve derse daha aktif katılmalarının nasıl sağlanabileceği de gözlemlenebilecektir. Ders sonunda ise ele alınan kavramın ne kadar öğrenildiği, öğrenme sürecinde arzulanan “değer” kazanımlarının ne ölçüde gerçekleştiği interaktif ve eğlenceli bir şekilde örneklenmiş olacaktır.
• Storybird ile görselleştirme imkânlarından yararlanılarak “öteki” kavramı üzerinden karakter, yer, zaman, kişi unsurları belirlenecek ve dijital öykü oluşturulacaktır.
• Öyküde zamanın kullanımı bağlamında kip konusu Wordwall ile oyunlaştırılarak kurgulanacak, eğlenceli öğrenme ve ölçme imkânları üzerinde durulacaktır.
• Katılımcılar, araçların genel kullanım alanı ve pratik özellikleriyle ilgili bu giriş deneyiminden sonra kendilerini daha da geliştirerek öğrendiklerini başka araçlara transfer edebileceklerdir.
Bu Atölyeye Kimleri Bekliyoruz?
Atölyeye, öğrencilerini sınavdan fazlasına hazırlamayı amaçlayan Türkçe, edebiyat, sosyal bilgiler ve sınıf öğretmenlerinin yanı sıra konudan yararlanacağını düşünen tüm öğretmenler katılabilir. “Öteki” kavramına, hikâye unsurlarının eğlenceli ve aktif sunumuna, doğru kip kullanmanın öğretilmesine ilgi duyanlar da atölyeyi tercih edebilirler.
Atölyeye Katılmak İçin Gerekli Hususlar/Öncesinde Yapılması Gerekenler:
Atölyeden verimli bir şekilde yararlanabilmek için katılımcıların aşağıdaki web sayfasından Storybird’e üye olmaları gerekmektedir. Platform ücretlidir, ancak 6 günlük ücretsiz deneme sürümü bulunmaktadır.
storybird.com/signup
Atölye Süresi: 45 dakika
Kontenjan: Atölyeye katılım 100 kişiyle sınırlıdır.
Atölye Uygulayıcıları:
NURDAN BAYSAL
Beykent Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünden mezun olmuştur. Beykent Üniversitesinde Yeni Türk Edebiyatı dalında yüksek lisansını tamamlamıştır. Çeşitli özel eğitim kurumlarında Türkçe ve Türk Dili Edebiyatı öğretmenliği yapan Baysal, 2018’den bu yana Yenidoğu Eğitim Kurumlarında Türkçe öğretmenliği yapmaktadır. 2019 yılında Boğaziçi Üniversitesinde “5 Hafta 5 Roman” 2020 yılında ise “Yaratıcı Yazarlık” sertifika programlarını tamamlamıştır. Yüksek lisans konusu olan tiyatronun yanı sıra sinemayla ilgilenmekte ve çeşitli dergilere bu konularda yazılar yazmaktadır.
ÖNEMLİ GENEL HATIRLATMALAR:
- Atölyeler ZOOM platformunda yapılacaktır. Kayıt formunu doldurarak başvuru yaptığınzda, gerekli bilgiler ve linkler e-mail adresinize gönderilecektir. Atölyelere katılım kontenjanlarla sınırlıdır.
- Sertifikalar, atölyelere de katılan tüm katılımcılara e-posta yoluyla ulaştırılacaktır. Atölye bitiminde, etkinlik değerlendirmesi ve sertifika talep formunun linki katılımcılarla paylaşılacaktır ve yalnızca formu dolduranlar sertifika alabileceklerdir. Formlar toplantıyı takip eden 1 saat içinde doldurulmalıdır. Sertifikalar, zirvenin bitiminden sonraki en geç dört (4) gün içinde e-posta adresinize yönlendirilmiş olacaktır. Ulaşmaması, genellikle e-posta adresinin doğru yazılmamasıyla ilgili olduğundan, formları doldururken isim-soy isim ve iletişim bilgilerinin doğru yazıldığından lütfen emin olunuz.
- Sertifikanın yanında, Yenidoğu ar-ge birimi (Progel) tarafından hazırlanan bir “Uzaktan/Dijital Eğitim Kılavuzu” da pdf formatında katılımcılarımızla paylaşılacaktır.