Sorgulayıcı Düşünmenin Dijital Hali: Mentimeter Ve Wooclap’le Düşünmek | Atölye

Atölyede Tanıtılacak Dijital Araç(lar): Mentimeter, Wooclap ve Powerpoint Eklentileri

Atölye Hangi Ders Bağlamında Kurgulandı: Çocuklar İçin Felsefe

Atölye İçeriği:
Mentimeter ve Wooclap uygulamalarının ve powerpoint eklentilerinin ilkokul ve ortaokul Çocuklar İçin Felsefe ve soru cevap yöntemini kullanan tüm branşlarda soru üretme kapsamında nasıl uygulanacağı anlatılacaktır. Soru cevap yöntemi ile dersini zenginleştirmek isteyen, öğrencilerden sorulara anında geri dönüş almak için her branşa her kademede uyarlanabilecek çeşitli soru sorma uygulamaları gösterilecektir.

Bu Atölyeye Kimleri Bekliyoruz?
• Wooclap ve Mentimeter uygulamalarını ve Powerpoint eklentilerinin uygulamalarını merak eden,
• Online olarak sorduğu sorulara öğrencilerden anında cevap almak ve online ortamda sorulara cevap istemenin farklı yollarını öğrenmek isteyen,
• Tüm branşlarda öğrencilerin öğrenme durumlarını anlık olarak ölçüp değerlendirebilmek için ders materyaline soru cevap bölümleri entegre etmeyi düşünen,
Toplamda 14 farklı soru tipi ile interaktif oylamalar ve testler hazırlayarak online dersi aktifleştirip zenginleştirmek isteyen tüm öğretmenleri atölyemize bekliyoruz.

Atölyeye Katılmak İçin Gerekli Hususlar/Öncesinde Yapılması Gerekenler:
Bir e-posta adresine sahip olmak yeterlidir.

Atölye Süresi: 40 dakika

Kontenjan: Atölyeye katılım 100 kişiyle sınırlıdır.

Atölye Uygulayıcıları:

HASAN TURHAN
Üniversite eğitimini, İstanbul Üniversitesi Üstün Zekâlılar Öğretmenliği ve Almanca Öğretmenliği Bölümlerinde çift anadal yaparak tamamlamıştır. Goethe İnstitut verilen bursla 2012-2013 yaz döneminde Almanya Aachen Fachhochschule 'da almış olduğu eğitimi tamamlamış ve C1 Almanca dil sertifikası almaya hak kazanmıştır. Çeşitli kurumlarla özel yetenekli çocuklar için yürütülen projelerde yer almıştır. 2014 yılında Bahçelievler Rehberlik ve Araştırma Merkezinde “Üstün/Özel Yeteneklilere Yönelik Destek Eğitim Hizmetinin Sağlanması, Toplumsal Bilinç ve Duyarlılığın arttırılması” projesinde uygulama ekibinde çalışmıştır. 2017 yılından bu yana ise Yenidoğu Eğitim Kurumlarında çocuklar için felsefe dersi öğretmeni olarak çalışmaktadır.

ÖNEMLİ GENEL HATIRLATMALAR:

  • Atölyeler ZOOM platformunda yapılacaktır. Kayıt formunu doldurarak başvuru yaptığınzda, gerekli bilgiler ve linkler e-mail adresinize gönderilecektir. Atölyelere katılım kontenjanlarla sınırlıdır.
  • Sertifikalar, atölyelere de katılan tüm katılımcılara e-posta yoluyla ulaştırılacaktır. Atölye bitiminde, etkinlik değerlendirmesi ve sertifika talep formunun linki katılımcılarla paylaşılacaktır ve yalnızca formu dolduranlar sertifika alabileceklerdir. Formlar toplantıyı takip eden 1 saat içinde doldurulmalıdır. Sertifikalar, zirvenin bitiminden sonraki en geç dört (4) gün içinde e-posta adresinize yönlendirilmiş olacaktır. Ulaşmaması, genellikle e-posta adresinin doğru yazılmamasıyla ilgili olduğundan, formları doldururken isim-soy isim ve iletişim bilgilerinin doğru yazıldığından lütfen emin olunuz.
  • Sertifikanın yanında, Yenidoğu ar-ge birimi (Progel) tarafından hazırlanan bir “Uzaktan/Dijital Eğitim Kılavuzu” da pdf formatında katılımcılarımızla paylaşılacaktır.