Atölyede Tanıtılacak Dijital Araç(lar): GeoGebra
Atölye Hangi Ders Bağlamında Kurgulandı: Matematik
Atölye İçeriği:
Matematiğin pek çok konusunda GeoGebra etkinliklerinden yararlanarak etkili ve interaktif dersler işlemek mümkündür. Bu sayede konuların anlaşılması kolaylaşır ve kalıcı bir öğrenme gerçekleşebilir. Atölyemizde, ders tasarlarken faydalanabileceğiniz GeoGebra etkinlik örnekleri inceleyecek, “iki doğrunun birbirine göre durumları” ve “parabol” konularıyla ilgili kendi materyallerinizi geliştirme fırsatı bulacaksınız.
Bu Atölyeye Kimleri Bekliyoruz?
Ders tasarımlarını daha dinamik ve etkileşimli sunmak isteyen tüm ortaokul ve lise matematik öğretmenlerini atölyemize bekleriz.
Atölyeye Katılmak İçin Gerekli Hususlar/Öncesinde Yapılması Gerekenler:
Anlattıklarımızı bizimle birlikte uygulayabilmek için atölyemize katılacak meslektaşlarımızın geogebra.org/download sitesinden “GeoGebra Klasik 5” programını indirerek bilgisayarlarına kurmalarını tavsiye ederiz.
Atölye Süresi: 45 dakika
Kontenjan: Atölyeye katılım 100 kişiyle sınırlıdır.
Atölye Uygulayıcıları:
NERİMAN TEKELİ HAYIROĞLU
Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Matematik Öğretmenliği Bölümünden mezun olmuştur. 2000-2015 yılları arasında İstanbul’daki çeşitli özel eğitim kurumlarında matematik öğretmenliği ve matematik zümre başkanlığı görevlerinde bulunmuştur. 2015 yılından bu yana Yenidoğu Eğitim Kurumları Program ve Materyal Geliştirme (AR-GE) Biriminde yayın yazımı ve materyal geliştirme alanlarında çalışmaktadır.
MEHMET AKİF UĞUR
İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Matematik bölümü mezunudur. 2009 yılında ise aynı üniversitenin eğitim fakültesinde formasyon eğitimini tamamlamıştır. Bu tarihten itibaren 2015 yılına kadar geçen sürede İstanbul’daki çeşitli özel eğitim kurumlarında matematik öğretmenliği yapmıştır. 2015 yılında göreve başladığı Yenidoğu Eğitim Kurumlarında lise matematik öğretmenliği ve zümre başkanlığı görevlerini sürdürmektedir. Kriptoloji, akıl ve strateji oyunları, uzak doğu sporları, iletişim becerileri, felsefe ve psikoloji ilgi alanları arasındadır.
ÖNEMLİ GENEL HATIRLATMALAR:
- Atölyeler ZOOM platformunda yapılacaktır. Kayıt formunu doldurarak başvuru yaptığınzda, gerekli bilgiler ve linkler e-mail adresinize gönderilecektir. Atölyelere katılım kontenjanlarla sınırlıdır.
- Sertifikalar, atölyelere de katılan tüm katılımcılara e-posta yoluyla ulaştırılacaktır. Atölye bitiminde, etkinlik değerlendirmesi ve sertifika talep formunun linki katılımcılarla paylaşılacaktır ve yalnızca formu dolduranlar sertifika alabileceklerdir. Formlar toplantıyı takip eden 1 saat içinde doldurulmalıdır. Sertifikalar, zirvenin bitiminden sonraki en geç dört (4) gün içinde e-posta adresinize yönlendirilmiş olacaktır. Ulaşmaması, genellikle e-posta adresinin doğru yazılmamasıyla ilgili olduğundan, formları doldururken isim-soy isim ve iletişim bilgilerinin doğru yazıldığından lütfen emin olunuz.
- Sertifikanın yanında, Yenidoğu ar-ge birimi (Progel) tarafından hazırlanan bir “Uzaktan/Dijital Eğitim Kılavuzu” da pdf formatında katılımcılarımızla paylaşılacaktır.