Hikâye Anlatıcılığının Dijital Mekânı Storyboard-That: Öğrencilerle Buzları Kıralım | Atölye

Atölyede Tanıtılacak Dijital Araç(lar): Storyboard-That

Atölye Hangi Ders Bağlamında Kurgulandı: Görsel Sanatlar

Atölye İçeriği:
Bu atölyede Storyboard-That kullanarak görsel sanatlar dersinde “ben kimim” konusunu buz kırıcı tekniklerle işleyeceğiz. Öğrencilerin birbirlerini tanımaları, arkadaşlarının farklı özelliklerini tanıyıp kendilerini anlatmaları için bu uygulamadan nasıl faydalanabileceğimizi uygulamalar yaparak öğreneceğiz.

Bu Atölyeye Kimleri Bekliyoruz?
Bu atölyeye, hikâyelerini görselleştirerek öğrencilerini aktif kılmak isteyen görsel sanatlar öğretmenlerini, zaman çizelgelerini kullanarak tarihi hikâyeleştirmek isteyen tarih öğretmenlerini, Storyboard oluşturucudaki basit sürükle-bırak özelliğini ve güçlü düzenleme araçlarını kullanmak isteyen matematik öğretmenlerini, yeni ve zor kavramları kavratmak için görseller, şemalar ve grafik düzenleyiciler kullanmak isteyen fen bilimleri öğretmenlerini bekliyoruz.

Atölyeye Katılmak İçin Gerekli Hususlar/Öncesinde Yapılması Gerekenler:
storyboardthat.com/tr sitesine girip kayıt yaptırmaları atölye zamanının verimli kullanımı açısından önemlidir.

Atölye Süresi: 45 dakika

Kontenjan: Atölyeye katılım 50 kişiyle sınırlıdır.

Atölye Uygulayıcıları:

SİNEM KESKİN
2000 yılında Coşkun Önder Lisesinden, 2004 yılında ise Niğde Üniversitesi Eğitim Fakültesi Görsel Sanatlar Öğretmenliği Bölümünden mezun olmuştur. 2 yılı devlet okulunda 14 yılı çeşitli özel okullarda olmak üzere görsel sanatlar öğretmeni olarak meslek hayatında yaklaşık 16 yılı geride bırakmıştır. 2016 yılından bu yana görsel sanatlar öğretmeni olarak çalıştığı Yenidoğu Eğitim Kurumlarında bir yıldır da görsel sanatlar zümre başkanlığı görevini yürütmektedir.

ÖNEMLİ GENEL HATIRLATMALAR:

  • Atölyeler ZOOM platformunda yapılacaktır. Kayıt formunu doldurarak başvuru yaptığınzda, gerekli bilgiler ve linkler e-mail adresinize gönderilecektir. Atölyelere katılım kontenjanlarla sınırlıdır.
  • Sertifikalar, atölyelere de katılan tüm katılımcılara e-posta yoluyla ulaştırılacaktır. Atölye bitiminde, etkinlik değerlendirmesi ve sertifika talep formunun linki katılımcılarla paylaşılacaktır ve yalnızca formu dolduranlar sertifika alabileceklerdir. Formlar toplantıyı takip eden 1 saat içinde doldurulmalıdır. Sertifikalar, zirvenin bitiminden sonraki en geç dört (4) gün içinde e-posta adresinize yönlendirilmiş olacaktır. Ulaşmaması, genellikle e-posta adresinin doğru yazılmamasıyla ilgili olduğundan, formları doldururken isim-soy isim ve iletişim bilgilerinin doğru yazıldığından lütfen emin olunuz.
  • Sertifikanın yanında, Yenidoğu ar-ge birimi (Progel) tarafından hazırlanan bir “Uzaktan/Dijital Eğitim Kılavuzu” da pdf formatında katılımcılarımızla paylaşılacaktır.