Algodoo: Bilim ve Sanat Arasında Yeni Bir Sinerji | Atölye

Atölyede Tanıtılacak Dijital Araç(lar): Algodoo

Atölye Hangi Ders Bağlamında Kurgulandı: Fizik

Atölye İçeriği:
Yüz yüze ve online derslerinizi destekleyecek güçlü bir fizik simülasyon aracı kullanmak, STEM çalışmalarınıza farklı bir bakış açısı kazandırmak ve zihninizdeki projeleri fizik evrenine taşımak istiyorsanız sizleri bu atölyeye bekliyoruz.
Ortaokuldan üniversiteye kadar tüm kademe öğrencileri için kolay ve kullanışlı olan bu simülasyonla ders, ödev ve projelerinizi daha kapsamlı bir şekilde ele alabilir ve tasarımlarınızı test edebilirsiniz.
Bu uygulamada, oluşturacağınız sistemlerin fizik evreninde test edilmesine tanıklık edecek, karşılaşacağınız sonuçların sizler için nasıl yeni bir öğrenme sürecini başlatacağını deneyimleyeceksiniz.
Bu atölye sayesinde, eğlenceli, çizgi film tarzında tasarımlar yapabilecek, etkileşimli sahneler oluşturabilecek, harika oyunlar tasarlayabilecek ve yaratıcılığınızın sınırlarını zorlayacaksınız.

Bu Atölyeye Kimleri Bekliyoruz?
Ortaokul fen bilimleri, lise fizik öğretmenleri ve STEM ve proje uygulaması yapan öğretmenlerimizi bu atölyeye bekliyoruz.

Atölyeye Katılmak İçin Gerekli Hususlar/Öncesinde Yapılması Gerekenler:
Algodoo programının algodoo.com/download adresinden ücretsiz olarak indirilip kurulması.
Algodoo programının youtube.com/watch?v=itgaeDXUj4Y linki izlenerek bir zihinsel hazırlık yapılması.

Atölye Süresi: 45 dakika

Kontenjan: Atölyeye katılım 100 kişiyle sınırlıdır.

Atölye Uygulayıcıları:

CÜNEYT ÖZER
Anadolu Üniversitesi Fen edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü mezunudur. Sakarya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Atom ve Molekül Fiziği Ana Bilim Dalında yüksek lisans yapmıştır.
Dershanelerde ve özel okullarda fizik öğretmenliği yapmış, soru yazım çalışmalarına katılmıştır. 2002 yılından itibaren kurumsal dershanelerde koordinatörlük ve müdürlük görevlerinde bulunmuştur. 2016 yılından itibaren Yenidoğu Eğitim Kurumları Program ve Materyal Geliştirme (AR-GE) Biriminde fizik koordinatörlüğü görevini yapmakta ve yayın yazımı alanında çalışmaktadır.

SEMA BAHADIR
Yıldız Teknik Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü mezunudur. 20. yılını doldurduğu öğretmenlik kariyerinin ilk yıllarında üniversite hazırlık alanında öğrenci yetiştirmiş sonrasında ise özel okulların anadolu ve fen liselerinde fizik öğretmenliği yapmıştır. 2015 yılından bu yana Yenidoğu Eğitim Kurumlarında fizik öğretmenliği görevini ve yine aynı kurumda proje tabanlı eğitim konusunda çalışmalarını sürdürmektedir.

FERAH HALLAÇOĞLU
Gazi Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik Bölümü mezunudur. Ankara ve İstanbul başta olmak üzere, fizik öğretmenliği kariyerinde özel fen ve anadolu liselerinde 21. yılını doldurmuştur. Öğretmenlik hayatı boyunca çoğunluğu üniversite hazırlık olmak üzere birçok proje ve olimpiyat çalışmasında görev almıştır. 2015 yılından bu yana Özel Yenidoğu Eğitim Kurumlarında fizik öğretmeni olarak görev yapmaktadır.

ÖNEMLİ GENEL HATIRLATMALAR:

  • Atölyeler ZOOM platformunda yapılacaktır. Kayıt formunu doldurarak başvuru yaptığınzda, gerekli bilgiler ve linkler e-mail adresinize gönderilecektir. Atölyelere katılım kontenjanlarla sınırlıdır.
  • Sertifikalar, atölyelere de katılan tüm katılımcılara e-posta yoluyla ulaştırılacaktır. Atölye bitiminde, etkinlik değerlendirmesi ve sertifika talep formunun linki katılımcılarla paylaşılacaktır ve yalnızca formu dolduranlar sertifika alabileceklerdir. Formlar toplantıyı takip eden 1 saat içinde doldurulmalıdır. Sertifikalar, zirvenin bitiminden sonraki en geç dört (4) gün içinde e-posta adresinize yönlendirilmiş olacaktır. Ulaşmaması, genellikle e-posta adresinin doğru yazılmamasıyla ilgili olduğundan, formları doldururken isim-soy isim ve iletişim bilgilerinin doğru yazıldığından lütfen emin olunuz.
  • Sertifikanın yanında, Yenidoğu ar-ge birimi (Progel) tarafından hazırlanan bir “Uzaktan/Dijital Eğitim Kılavuzu” da pdf formatında katılımcılarımızla paylaşılacaktır.