Atölyede Tanıtılacak Dijital Araç(lar): Prezivideo ve Nearpod
Atölye Hangi Ders Bağlamında Kurgulandı: Türkçe
Atölye İçeriği:
Sıradan 5N 1K çalışmalarını ve kitap sınavlarını kenara bırakalım. Bir kitabı çok yönlü ve derinlemesine incelemenin en harika yolu olan 'okuma çemberi'nden ilham alarak dijital ders tasarımı yapalım. Bu içerikleri ister canlı ders ister ev çalışması olarak kullanalım. Üstelik aynı anda ve tüm öğrencilerimizi çalışmaya dâhil ederek...
Bu Atölyeye Kimleri Bekliyoruz?
Etkili ders girişleri ve etkileşimli kitap/metin inceleme çalışması yapmak isteyen tüm öğretmenleri atölyemize bekleriz.
Atölyeye Katılmak İçin Gerekli Hususlar/Öncesinde Yapılması Gerekenler:
1- Bilgisayar + tablet veya cep telefonu + internet bağlantısı
2- is.gd/saP186 Linkteki Kırmızı Başlıklı Kız metnini okuma
3- Kırmızı renkli kıyafet veya aksesuar
4- Kitap okumakla ilgili katılımcıya ait ilginç bir fotoğraf.
Atölye Süresi: 50 dakika
Kontenjan: Atölyeye katılım 50 kişiyle sınırlıdır.
Atölye Uygulayıcıları:
HİLAL ÇALIŞIR
Boğaziçi Üniversitesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü mezunudur. Yıldız Teknik Üniversitesinde yüksek lisans yapmaktadır. Şu anda Yenidoğu Eğitim Kurumlarında Montessori öğretmeni olarak çalışmaktadır. Montessori yaklaşımına, kitaplara, oyuna, sanata ve özellikle karakalem resim çalışmalarına ilgisi vardır.
FEYZANUR ÖZTOPRAK
Yenidoğu Eğitim Kurumlarında sınıf öğretmeni olarak görev yapmaktadır ve meslek hayatının henüz ilk yıllarındadır. Kendisini eğitim ve çocuk sevdasını “Öğretmen de öğrencidir!” düsturuyla sınıfına taşımaya çalışan, yeniliğe ve gelişime açık bir öğretmen olarak tanımlamaktadır. Masal seslendirme çalışmaları yapmayı sevmektedir. Çeşitli okuma stratejilerini derslerine entegre etmeye çalışmaktadır.
ÖNEMLİ GENEL HATIRLATMALAR:
- Atölyeler ZOOM platformunda yapılacaktır. Kayıt formunu doldurarak başvuru yaptığınzda, gerekli bilgiler ve linkler e-mail adresinize gönderilecektir. Atölyelere katılım kontenjanlarla sınırlıdır.
- Sertifikalar, atölyelere de katılan tüm katılımcılara e-posta yoluyla ulaştırılacaktır. Atölye bitiminde, etkinlik değerlendirmesi ve sertifika talep formunun linki katılımcılarla paylaşılacaktır ve yalnızca formu dolduranlar sertifika alabileceklerdir. Formlar toplantıyı takip eden 1 saat içinde doldurulmalıdır. Sertifikalar, zirvenin bitiminden sonraki en geç dört (4) gün içinde e-posta adresinize yönlendirilmiş olacaktır. Ulaşmaması, genellikle e-posta adresinin doğru yazılmamasıyla ilgili olduğundan, formları doldururken isim-soy isim ve iletişim bilgilerinin doğru yazıldığından lütfen emin olunuz.
- Sertifikanın yanında, Yenidoğu ar-ge birimi (Progel) tarafından hazırlanan bir “Uzaktan/Dijital Eğitim Kılavuzu” da pdf formatında katılımcılarımızla paylaşılacaktır.