Atölyede Tanıtılacak Dijital Araç(lar): Minecraft: Eğitim Sürümü
Atölye Hangi Ders Bağlamında Kurgulandı: Bilişim Teknolojileri ve Yazılım
Atölye İçeriği:
Bu atölyede, Minecraft: Eğitim Sürümü uygulamasını kullanarak disiplinler arası çalışmalar, ölçme değerlendirme etkinlikleri, grup çalışması ve ödevlendirme konularına değineceğiz.
Bu Atölyeye Kimleri Bekliyoruz?
• Ders tasarımlarında oyun tabanlı etkinliklere yer vermeyi düşünen her branştan öğretmenleri,
• Uzaktan eğitimde disiplinler arası çalışma yapmak isteyen tüm öğretmenleri,
• Kodlama derslerini daha etkileşimli hale getirmek isteyen bilişim öğretmenlerini atölyemize bekliyoruz.
Atölyeye Katılmak İçin Gerekli Hususlar/Öncesinde Yapılması Gerekenler:
Atölyeye katılacak öğretmenlerimizin aşağıdaki linkten Minecraft: Eğitim Sürümü uygulamasını ve Classroom Mode eklentisini bilgisayarlarına indirip kurmaları gerekmektedir. Minecraft: Eğitim Sürümü uygulamasına giriş yapmak için gereken hesap bilgileri, atölyeye başvuran öğretmenlerimizle atölye öncesi e-posta yoluyla paylaşılacaktır.
education.minecraft.net/get-started/download
Atölye Süresi: 50 dakika
Kontenjan: Atölyeye katılım 50 kişiyle sınırlıdır.
Atölye Uygulayıcıları:
YUNUS EMRE ÇALIK
Henüz Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümünde öğrenciyken Bilişim Teknolojileri alanında aktif olarak çalışmaya başlayan Yunus Emre Çalık, 5 yıldır bu alanda öğretmenlik, mentörlük ve öğretmen eğitimciliği yapmaktadır. 2018 yılında Singapur’da düzenlenen Microsoft Education Exchange konferansına Microsoft tarafından Türkiye’yi temsil etmek üzere davet edilmiş ve “Algorithmic Thinking” ödülünü kazanmıştır. Eğitimde dijitalleşme ve eğitim teknolojileri araçlarının doğru ve yerinde kullanımı anlayışını benimseyen Yunus Emre Çalık kişisel olarak Yapay Zeka ve Bilgisayar Bilimleri konuları ile yakından ilgilenmektedir. 2018 yılından beri Yenidoğu Eğitim Kurumlarında Bilişim teknolojileri öğretmenliği görevini sürdüren Yunus Emre Çalık aynı zamanda eğitim teknolojileri, robotik, oyun tabanlı öğrenme, STEM gibi konularda eğitimler vermektedir.
ZAFER DOĞAN
Mersin Üniversitesi Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri Bölümünde ön lisans eğitimini tamamladı. Daha sonra Yeditepe Üniversitesi (Burslu) Ana Bölüm BÖTE, yandal olarak da Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümünü başarıyla tamamladı. Eğitim dönemi içerisinde ve sonrasında (2010-2015) yazılım ve mobil uygulamalar üzerine çeşitli projelerde programcı olarak görev aldı. Projelerde ağırlıklı olarak oyun geliştirme departmanlarında görev almış olup 2015 yılı itibariyle eğitim sektöründe eğitmenlik yapmaktadır. Aynı zamanda yurtdışı tabanlı projelerin Türkiye ayağında danışmanlık hizmeti vermektedir. 2018 yılından beri Yenidoğu Eğitim Kurumları’nda bilişim teknolojileri ve yazılım öğretmenliği görevini sürdürmektedir.
ÖNEMLİ GENEL HATIRLATMALAR:
- Atölyeler ZOOM platformunda yapılacaktır. Kayıt formunu doldurarak başvuru yaptığınzda, gerekli bilgiler ve linkler e-mail adresinize gönderilecektir. Atölyelere katılım kontenjanlarla sınırlıdır.
- Sertifikalar, atölyelere de katılan tüm katılımcılara e-posta yoluyla ulaştırılacaktır. Atölye bitiminde, etkinlik değerlendirmesi ve sertifika talep formunun linki katılımcılarla paylaşılacaktır ve yalnızca formu dolduranlar sertifika alabileceklerdir. Formlar toplantıyı takip eden 1 saat içinde doldurulmalıdır. Sertifikalar, zirvenin bitiminden sonraki en geç dört (4) gün içinde e-posta adresinize yönlendirilmiş olacaktır. Ulaşmaması, genellikle e-posta adresinin doğru yazılmamasıyla ilgili olduğundan, formları doldururken isim-soy isim ve iletişim bilgilerinin doğru yazıldığından lütfen emin olunuz.
- Sertifikanın yanında, Yenidoğu ar-ge birimi (Progel) tarafından hazırlanan bir “Uzaktan/Dijital Eğitim Kılavuzu” da pdf formatında katılımcılarımızla paylaşılacaktır.