Görünmeyeni Görselleştir: Chemsense ve Biteable ile Görsel, Animasyon ve Video Hazırlamak | Atölye

Atölyede Tanıtılacak Dijital Araç(lar): Biteable ve Chemsense

Atölye Hangi Ders Bağlamında Kurgulandı: Kimya

Atölye İçeriği:
Chemsense programıyla atom ve molekül modelleri başta olmak üzere çizimi oldukça zahmetli gözüken iki boyutlu çok sayıda görseli hiç uğraşmadan hızlıca oluşturabilir, ayrıca görselde yer alan tüm modelleri hareket ettirerek açıklayıcı animasyonlar hazırlayabilirsiniz.
Derste dikkat çekecek, sıkıcı bir içeriği eğlenceli hale getirecek veya içeriğinizi görsellerle zenginleştirecek videolar oluşturmak için tek yapmanız gereken, hazır biteable şablonlarını arka arkaya eklemek. Atölyede bunları birlikte yapmayı planlıyoruz.

Bu Atölyeye Kimleri Bekliyoruz?
Teknolojinin gücüyle soyutu somutlaştırmaya, uzağı yakınlaştırmaya çalışan tüm öğretmenleri atölyemize bekleriz.

Atölyeye Katılmak İçin Gerekli Hususlar/Öncesinde Yapılması Gerekenler:
Biteable için: biteable.com sayfasına girerek kaydolunmalıdır. Kayıt için mail adresi ve şifre gerekecektir.
Chemsense için: chemsense.sri.com bağlantısına tıklayarak “on the computer” bölümünden programı bilgisayarınıza indirerek kurulumu gerçekleştirmeniz kullanım için yeterlidir.

Atölye Süresi: 40 dakika

Kontenjan: Atölyeye katılım 100 kişiyle sınırlıdır.

Atölye Uygulayıcıları:

SELMA KAYAKÖY
İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Kimya Bölümü’nden mezun olmuştur. 2012 yılında anorganik kimya alnında organometaller üzerine çalıştığı yüksek lisansını tamamlamıştır. 2007 yılından itibaren birçok devlet, özel okul ve bilim merkezlerinde kimya öğretmeni ve proje danışmanı olarak görev almıştır. Bu süreçte birçok kurumsal projede ve öğrenci projesinde yürütücü ve danışman olarak çalışmıştır. Bilim Merkezi Derneği’nin kurucularındandır ve yönetim kurulu üyesi olarak çalışmalarına devam etmektedir. 2019-2020 eğitim öğretim yılında Yenidoğu Eğitim Kurumları’nda kimya öğretmeni olarak göreve başlamıştır.

DİLER DİLAVER TÜRE
Boğaziçi Üniversitesi Kimya Öğretmenliği Bölümü’nden mezun olmuştur. 2 yıl özel bir kurumda kimya ve fen bilgisi öğretmeni olarak görev yapmıştır. PYP Category 1, DP Category 1 ve Cambridge Primary Years Programı eğitim sertifikalarına sahiptir. 2015 yılından bu yana Yenidoğu Eğitim Kurumları Program ve Materyal Geliştirme (AR-GE) Birimi’nde yayın yazımı, materyal geliştirme ve proje koordinatörlüğü alanlarında çalışmaktadır. 2016 yılında Marmara Üniversitesi Kimya Öğretmenliği Bölümü Doktora Programına başlamış olup halen Prof. Dr Filiz Kabapınar danışmanlığında "Biyomimikri Tabanlı STEM Eğitimi" konulu tez çalışmasını sürdürmektedir.

ÖNEMLİ GENEL HATIRLATMALAR:

  • Atölyeler ZOOM platformunda yapılacaktır. Kayıt formunu doldurarak başvuru yaptığınzda, gerekli bilgiler ve linkler e-mail adresinize gönderilecektir. Atölyelere katılım kontenjanlarla sınırlıdır.
  • Sertifikalar, atölyelere de katılan tüm katılımcılara e-posta yoluyla ulaştırılacaktır. Atölye bitiminde, etkinlik değerlendirmesi ve sertifika talep formunun linki katılımcılarla paylaşılacaktır ve yalnızca formu dolduranlar sertifika alabileceklerdir. Formlar toplantıyı takip eden 1 saat içinde doldurulmalıdır. Sertifikalar, zirvenin bitiminden sonraki en geç dört (4) gün içinde e-posta adresinize yönlendirilmiş olacaktır. Ulaşmaması, genellikle e-posta adresinin doğru yazılmamasıyla ilgili olduğundan, formları doldururken isim-soy isim ve iletişim bilgilerinin doğru yazıldığından lütfen emin olunuz.
  • Sertifikanın yanında, Yenidoğu ar-ge birimi (Progel) tarafından hazırlanan bir “Uzaktan/Dijital Eğitim Kılavuzu” da pdf formatında katılımcılarımızla paylaşılacaktır.