Çevrim İçi Bak Dünya’ya, Çevrende Neler Var? Etkileşimli, Ölçmesi Eğlenceli Sosyal Bilgiler | Atölye

Atölyede Tanıtılacak Dijital Araç(lar): Nearpod - Learningapps

Atölye Hangi Ders Bağlamında Kurgulandı: Sosyal Bilgiler

Atölye İçeriği:
Nearpod’un 6. Sınıf düzeyinde İnsanlar, Yerler ve Çevreler “Dünyada, Nerede?” konusu üzerinden uygulama içeriği tanıtılacaktır. Ayrıca 5. Sınıf düzeyinde İnsanlar, Yerler ve Çevreler “Harita Dili ve Edebiyatı” konusu üzerinden ise Learningapps uygulaması içeriği gösterilecektir.

Bu Atölyeye Kimleri Bekliyoruz?
Dersleri monotonluktan çıkararak eğlenceli ders içerikleri oluşturmak isteyen,
Çevrimiçi ölçme ve değerlendirmeye ilgi duyan,
Çevrimiçi içeriklerle ilgili farklı etkinliklerle dersi pekiştirmeyi ön plana alan,
Etkileşimli dersler hayal eden tüm öğretmenlerimizi atölyemize bekliyoruz.

Atölyeye Katılmak İçin Gerekli Hususlar/Öncesinde Yapılması Gerekenler:
Atölyemize katılacak öğretmenlerimizin e-posta hesapları ile Nearpod ve Learningapps uygulamalarına önceden üye olmaları,
Sosyal Bilgiler dersinin arzu edilen herhangi bir konusuyla ilgili 7 test sorusu, 1 kısa cevaplı soru ve 10 tane görseli hazır bulundurmaları,
Atölye uygulaması için seçtikleri konu içeriğine uygun olacak şekilde beş kısa cevaplı soru hazır bulundurmaları önemle rica olunur.

Atölye Süresi: 50 dakika

Kontenjan: Atölyeye katılım 50 kişiyle sınırlıdır.

Atölye Uygulayıcıları:

HATİCE POLAT
Marmara Üniversitesi Tarih Bölümünden mezun olduktan sonra “II. Abdülhamid Dönemi Bir Meslek Yüksekokulu: Mülkiye Baytar Mektebi” üzerine yaptığı yüksek lisans çalışmasını 2013 yılında tamamlamıştır. Bununla birlikte 2017 yılına dek çeşitli özel kurumlarda sosyal bilgiler öğretmeni olarak çalışma hayatına devam etmiştir. 2017 Temmuz ayından bu yana ise Yenidoğu Eğitim Kurumları Program ve Materyal Geliştirme (AR-GE) Biriminde yayın yazımı ve materyal geliştirme alanlarında çalışmaktadır. İçinde bulunduğumuz zamanın gerekliliklerini kapsayan bütüncül eğitim yaklaşımları ve modelleriyle ilgilenmektedir. Ayrıca Medeniyet Üniversitesi Tarih Bölümünde doktora eğitimine devam etmekte olup, Osmanlı eğitim politikalarıyla ilgili araştırmalarını sürdürmektedir.

SEMRA DOĞAN
Yıldız Teknik Üniversitesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliğinden mezun olmuştur. 2017 yılından bu yana Yenidoğu Eğitim Kurumlarında sosyal bilgiler öğretmeni olarak görev yapmaktadır. Uluslararası Akıl ve Zekâ Oyunları Eğitmenliği Eğitimini tamamlamıştır. Eğitimde Oyunlaştırma ve Proje Yönetimi sertifikalarına sahiptir. Bunun yanında Öğretmenlik Akademisi eğitimlerine katılarak öğretmenlik mesleğine değer katacak farklı birçok alanda eğitimler almıştır. Web 2.0 araçlarını kullanma ve derslere entegre etme, bahçe ve doğa çalışmalarıyla ilgilenmektedir. Halen bu ilgi alanlarına yönelik çeşitli eğitim faaliyetlerini sürdürmektedir.

ÖNEMLİ GENEL HATIRLATMALAR:

  • Atölyeler ZOOM platformunda yapılacaktır. Kayıt formunu doldurarak başvuru yaptığınzda, gerekli bilgiler ve linkler e-mail adresinize gönderilecektir. Atölyelere katılım kontenjanlarla sınırlıdır.
  • Sertifikalar, atölyelere de katılan tüm katılımcılara e-posta yoluyla ulaştırılacaktır. Atölye bitiminde, etkinlik değerlendirmesi ve sertifika talep formunun linki katılımcılarla paylaşılacaktır ve yalnızca formu dolduranlar sertifika alabileceklerdir. Formlar toplantıyı takip eden 1 saat içinde doldurulmalıdır. Sertifikalar, zirvenin bitiminden sonraki en geç dört (4) gün içinde e-posta adresinize yönlendirilmiş olacaktır. Ulaşmaması, genellikle e-posta adresinin doğru yazılmamasıyla ilgili olduğundan, formları doldururken isim-soy isim ve iletişim bilgilerinin doğru yazıldığından lütfen emin olunuz.
  • Sertifikanın yanında, Yenidoğu ar-ge birimi (Progel) tarafından hazırlanan bir “Uzaktan/Dijital Eğitim Kılavuzu” da pdf formatında katılımcılarımızla paylaşılacaktır.